1/4 finala državnega prvenstva

OŠ Puconci je po organizaciji področnega tekmovanja izvedla še 1/4 finalno državno tekmovanje, ki zajema regije iz Pomurja, Podravja, Maribora in Koroške. Na zadnji marčevski dan v torek, 31.3.2015, ob 10.00 so se tekmovanja udeležile tri učenke iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cven. Eva Horvat je v kategoriji 1. – 5. razredov dosegla 6. mesto, Eva Grabnar pa je v kategoriji 6. – 9. razredov dosegla 1. mesto. V isti kategoriji je z 2. mestom uspeh dopolnila Nastja Kuster. S tem sta se Eva in Nastja uvrstili na 1/2 državno tekmovanje, na katerem se bodo zbrali tekmovalci iz polovice države. Mentor Feliks Pihlar je povedal naslednje:

“Skoraj nemogoče je, da bi v naprej poznal kvaliteto drugih igralk, s katerimi sta tekmovali naši dve, pa vendarsta obe zelo prijetno presenetili, se srčno borili in dosegli nepričakovano visoki uvrstitvi.Evi Horvat je za eno zmago in 4. mestom ušlo državno ½ finale, tja pa se je uvrstila Eva Grabnar. Eva Grabnar je dobila za Pomursko šolsko prvenstvo zlato medaljo.”

Tekmovalkam čestitamo za odlični in zavidljive uvrstitve, Evi Grabnar in Nastji Kuster pa želimo uspešen nastop na 1/2 državnem tekmovanju.